LamanUtamaOrganizerMamaBank ArtikelProduk

BAHAGIA DAN TENANG...

Alhamdulillah rezeki saya dapat berbicara bersama Prof.Dr Muhaya pagi ini. alhamdulillah ya Allah atas rezeki ulung ini^_^

" Saya seorang kakitangan kerajaan dan membuat keputusan untuk berhenti kerja dan menjadi surirumah serta menjaga 2 orang anak. tetapi keluarga menghalang. Suami saya seorang yang sangat menyokong keputusan saya. saya amat berasa bahagia dan tenang sekali menjadi surirumah. cuma saya ingin mohon pandangan prof bagaimana ingin mendepani situasi saya ini "

Prof Muhaya " tahniah pada puan kerana membuat pilihan yang terbaik untuk keluarga. Subhanallah, puan merasa cukup bahagia dan tenang sekali dengan apa yang puan lakukan. tidak semua orang mendapat kebahagian dan ketenangan di dalam hidupnya. alhamdulillah kerana puan merasainya. orang yang bahagia dan berjaya adalah dia buat apa yg mereka suka. orang yang bahagia adalah orang yang akan berjaya. dan orang bebas adalah orang yang bebas dari penghargaan dan cercaan orang. orang2 inilah yang akan berjaya. jika ada yang mengkritik apa yang puan lakukan, senyumlah pada mereka. dan katakanlah, tolong doakan buat saya ya "

hati berbunga2, rasa tenang dan bahagia yang amat mendalam...
* kalau boleh dirakam kata2 prof ini, saya rakam dah. bagi orang lain dengar 

No comments:

Post a Comment