Fasting time...

salam kawan2...
hari ini MK decide nak start puasa sebabnye Ramadhan dah nak datang...
Alhamdulillah rezeki MK dapat puasa penuh last year sebab tengah mengandungkan Sakinah 7 bulan.. first tym rasanya dalam hidup dapat puasa penuh..
masa belum baligh, suka curik2 makan..apetah lagi kalau dah baligh.tiap2 bulan dapat cuti...ha3


Jadi puasa hari ini lebih utk in house training he3
nak bagi badan ni biasa dengan puasa..kang takut bila datang Ramadhan, terus badan terkejut..langsung flat mcm bateri handphone..
susu pun segan2 nak keluar..


Seperti biasa, alarm hp akan memekik jam 4.30 pagi.
jam 5.20pagi baru lah sahur..kena lah lambat2 sikit sahur supaya tak cepat lapar..
Menu sahur..Spaghetti..almaklumlah i`m italian haha..nak muntah hijau dibuatnya..
lepas spaghetti, minum air masak lepas tu makan vitamin alfalfa, Vitalea..yang B-complex & Vit.C terlupa nak makan sebelum tidur..xpe lah..halal lah =D


Hari ni pula aktivitinya berBengkel di Hotel Dynasty..
tempat sejuk..mcm di Itali.. almaklumlah pagi td pergi Itali mkn spaghetti ..objektif ayat ini adalah untuk merapu ha3


Sesi pagi memang bertenaga dan segar...
mulut pot pet..pot pet..mcm trumpet
Sempat mengepam 2 kali sesi..9 pagi..11.50 pagi..





ni hasil pumping untuk 2 kali sesi..betapa kitaorang berhempas pulas brainstorming.tengok meja bersepah dengan kertas =)


memasang gadget di dalam toilet yang cunn.. abaikan si mangkuk yang dibelakangku..=)




cover dengan shawl..dah tak nampak..boleh jalan2 dengan gaya macam ni..
nota kaki : saya x mengepam dalam tandas cuma memasang gajet shj.


masuk sesi kedua tengahari..dah mula goyang. bila berdiri je rasa tak stable.
aisshh..dah mula berbelah bagi..nak buka ke tak..
pukul 1.00 tgh orang dah mula keluar ballroom sebab nak pergi lunch.
dok terpikir2 lah lauk-pauk,ABC,cendol,aiskrim hotel...meleleh hatiku di buatnya...


ku gagahkan jua..
pergi surau, solat zohor..kena air wuduk..pergghhh sedapppp...segarrr...


abis je solat, ada sorang ibu tengah pam dan ahli surau yang lain tengah sakan cerita pasal pam dan breastfeeding..apelagi...pantang dengar nih!! hot topics!!


terus segar!! yang layu2 tadi dah kembang semangkuk..punya excited dan teruja jumpa geng..
langsung lupa pasal penat puasa tadi...


sampai balik rumah lah tersenyum gumbira..sebab puas dpt jumpa geng, puas dpt puasa, puas dpt mengepam masa berpuasa.
puas..puas..
nak puasa lagi..




TIPS BERPUASA....

1. sahur
2. minum air masak banyak2
3. makan vitamin
4. doa
5. positive mind-set



** kenikmatan berpuasa adalah pada waktu berbuka..bernilainya sebuah azan maghrib...



hasil hari ini untuk 4 sesi mengepam


I LOVE FASTING!!!


No comments:

Post a Comment