IDEA PENYIMPANAN SUSU IBU

ini cara saya nak untuk simpan stok EBM..



masa awal2 guna bekas dadih & botol..
kemudian tukar method.
alasan : 1. ruang DF yang terhad.
2. nak jimat belanja beli botol banyak2



tukar kepada penggunaan plastik ni
sejak supplier dah migrate ke oversea, dah susah nak dapat barang.


kali ini guna plastik YHAB 
beli kat onebabyworld
dah seal, seang nak baringkan EBM ni..



nilah sealer yang saya guna untuk seal plastik YHAB.
saya gemar men'flat'kan EBM saya.sebab boleh susun tegak2 mcm buku. nampak kemas sikit.
saya beli kat kedai Serbaneka Mr.DIY, Salak Selatan. 
harga RM 23 ( siap bg harga lg..ngeh3 )

No comments:

Post a Comment