Nursing wear

apabila kita decide nak breastfeed, mulalah kepala berpusing-pusing mencari bajet untuk beli baju nursing, tshirt nursing, baju dlm nursing..kalau nak kira kos nya, mmglah terasa kosongnya poket nanti hu3
baju nursing bukannya murah. lepastu nak kena beli banyak-banyak. kita ni bukan semua mampu kan...kan..=)
jadi saya nk kongsi tips untuk penjimatan membeli nursing wear.


1. beli nursing intimate wear.




ni dr autumnz collection. harganya dlm RM25-RM35..
kalau beli yg ni 3 helai pun dh cukup. then boleh guna pakai dgn baju2 yang x nursing. bila kita kena angkat baju kita utk bf, inner ni msh blh cover aurat kita ( dari menampakkan perut ). di bahagian dada inner ni, ada bukaan utk memudahkan bf.

2. beli baju blouse biasa yang ada butang depan



kebiasaannya baju yg tlh dikategorikan sbg NURSING WEAR, harganya akan 'naik' sikit. klu blouse biasa/ kemeja wanita ( butang dpn ) harganya msh affordable berbanding nursing wear. lg 1, kdg2 blouse2 ni cantik dgn corak2nya. 
tp apepun semuanya bergantung pd bajet seseorang.
saya ketengahkan idea ini sbb ada diantara ibu yg merungut utk bf sbb byk kos utk membeli baju.
hrp dpt membantu kalian...

2 comments:

  1. ye betul..saye sokong kamu..dgn baju yg sedia ade kite tak payah nak membazir..sbb tuh saye dah beli nursing tank..Alhamdulillah baju yg berlmbak lambak kini boleh ku pakai..tiada yg menghalang untuk teruskan BF...chayok!chayok!

    ReplyDelete