Happy Birthday to me, hot mummy!!!

berangan sekejap dapat kek begini...

Hari ini 11 oktober 2011.. tarikh 11 Oktober adalah saat2 yang di keluarkan ke dunia...
jadi, genap sudah 26 tahun..
26 tahun...
sudah berkahwin..
mempunyai seorang suami...
mempunyai seorang anak..( masih satu..perlu di tambah lagi supaya satu team bola haha mampu keee??)
seorang pekerja untuk Datuk Bandar Kuala Lumpur selama 4 tahun..
kereta masih belum dimiliki..( hanya lesen shj yang telah tebal- renew setiap tahun sice 2006)
rumah sendiri masih belum di punyai..
gaji setakat ini mencukupi untuk keluarga dan diri sendiri..
apa lagi yang berunsur keduniaan???? ( banyak kan... )

umrah dan haji belum ditunaikan lagi...
asmaul-husna belum lancar..
juzuk 30 tidak terhafal lagi
solat tidak di awal waktu
buku amalan kebaikan masih banyak ruang lagi untuk di isi...
ohhh banyak lagi yang belum dicapai oleh saya yang sudah hampir kepada kematian ini...
muhasabah...berubah...
kalau di ikutkan kepada amalan, semacam ia bukan satu bekalan yang mencukupi untuk bertemu Tuhan...
tapi kita pun tidak pasti kapankah datang detik pertemuan bersama Tuhan..
jadi, jangan sekali mengabaikan kewajipan kita sebagai hamba Tuhan..kerana hari pembalasan jua akan tiba kemudian.. minggu ini atau minggu depan
BERSIAP SEDIAKAH AKU???

* terima kasih atas doa kalian buat saya...semoga rahmat menaungi hidup kita semua..ameen

3 comments:

  1. happy besday aqila.....semoga jadi hawt mummy....n bahagia selalu disamping keluarga tersayang....amin

    ReplyDelete
  2. hepi bday aqila!!!! smoga happy selalu, murah rezeki dan dipermudahkan segala urusan

    ReplyDelete
  3. salam...hepi belated besday kak kilah..besday yg ke 26 yer?ohh muda lg tuhh..tp ajal tu mmg tk mengenal usia kan? anyway, semoga diberkati selama nyawa masih di kandung badan dan dilimpahi rahmat dan redha Allah sentiasa hendaknya. Oh ye lupa nk kenalkn diri..saya Izzati, kwn Izyan. Yan yg kenalkan blog akk pd saya sbb masa tu sy tgh search pasal breast pump yg bgus. So semenjk tu sy jadi silent reader je utk blog akk ni. Ni rasanya baru first time bg komen huhu..anyway blog akk best sgt..bnyk info sy dpt bila baca blog akk nie..so keep it up ya! :-)

    ReplyDelete